Over mij

Kleine jongen

Als kind van Amerikaanse, Zuid-Afrikaanse, Deense, Nederlandse en Belgische ouders groeide ik op in Bussum en later in Parijs (mocht je nieuwsgierig zijn naar het hele verhaal, vraag maar raak).

Mijn eerste stapjes in de acteerwereld zette ik op de middelbare school in Hilversum, waar ik Nicely Nicely Johnson in Guys and Dolls speelde en Demetrius in A Midsummer Night’s Dream. Superleuk vond ik het.

Eenmaal in Parijs kon ik op de American School of Paris kiezen uit veel vakken, waarvan één ‘theater art’ was. Done.

Toen het uiteindelijk tijd was om een studie te kiezen, werd het de Rose Bruford College of Speech and Drama in Londen.

Iets grotere jongen

En daar sta je dan, in 1998, afgestudeerd en wel, klaar voor de echte wereld. Nou ja, klaar. Je weet dan natuurlijk nog niet hoe die wereld echt in elkaar steekt. Dus pakte ik het maar meteen groots aan en verhuisde naar LA om daar als acteur mijn geluk te beproeven. Hoewel ik acteren fantastisch vond, bleek de hectiek van LA  ‘not my cup of tea’. Dus toen ik een rol in Londen aangeboden kreeg, moest ik niet lang nadenken. Mijn eerste feature film.

Volwassen jongen

Sindsdien heb ik de mooiste rollen in de leukste films mogen spelen met geweldige en lieve acteurs.  Van een Joodse Nederlander in de oorlogsfilm Sobibor en Amerikaanse gangster in Penoza V tot een Oost-Europese chirurg in de zombiefilm Yummie. Loop je ineens rond met een afgehakte arm waar liters bloed uit spuit… that’s living. Maar het meest heb ik genoten van mijn rol als komische slechterik en gemene Brit, Oliver Laertes, in The Prince and Me deel 3. Fantastische crew, heerlijke rol, veel gelachen, vrijuit geacteerd. Top! 

Designline-Joshua-Rubin.svg

BELUISTER JOSHUA'S WERK

COMMERCIALS

CORPORATE NEDERLANDS

CORPORATE ENGELS

Ervaren (stem)acteur, maar nog steeds een kleine jongen van geest

Inmiddels was ik naar Amsterdam verhuisd – waar ik weer lekker op mijn fiets naar vrienden en familie kon gaan – en had ik ook voice overs en stemacteren ontdekt. Fantastisch om te doen.

Commercials, corporate video’s, filmtrailers, animatiefilms, audioguides, IVR, dubbing….. Allemaal vragen ze om een unieke stem en die bezit ik. Nou ja, iedereen heeft eigenlijk een unieke stem. Maar ik heb de mazzel dat ik er professioneel gebruik van kan en mag maken.

“Een kleine aanpassing in intonatie maakt een groot verschil”

Ik vind het leuk. En als ik eerlijk ben, vind ik hoe maffer hoe leuker toch wel het aller-allerleukst. Zo speelde ik in Percy’s Tiger Tales een maffe hyperactieve aap, een maffe oude geit en een maf vuurspuwend draakje.  Maf he?  Wat heb ik toch leuk werk!

OB-Joshua-Rubin-foto

Laat mij voor je spreken

Stemacteur nodig in het native Nederlands, of native American English? You name it, I deliver!

Neem contact op

Scroll naar boven